vadásznapok

Székelyföldi vadásznapok

Programok

Az első Székelyföldi Vadásznapokat 2011-ben szervezték meg Csíkdánfalván, azóta minden évben más-más Hargita, Kovászna és Maros megyei helyszínen tartották az eseményt. 2018-ban ismét Hargita megyére került a sor, a háromnapos rendezvénynek Csíkszentdomokos ad majd otthont október 12–14. között.

A háromnapos rendezvény első napján általában konferenciát tartanak a polgármesteri hivatal dísztermében, ahol szakmai előadást tartanak okleveles vadgazdamérnökök. Második napon a szakmai bemutatókat szórakoztató programokkal egészítik ki. Trófeakiállítást szerveznek, ahol zömében székelyföldi vadtrófeákat tekinthetnek meg a látogatók. Bemutatkoznak a vadászegyesületek, akik egy főzőversenyen is összemérik tudásukat, majd a hivatalos megnyitó után általában Szent Hubertus misét tartanak (a középkorban élt Szent Hubertus a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje). A délutáni órákban aztán felpörög a vadásznapok programja, félóránként váltják egymást a kulturális és a szakmai programok. Előbbiek esetében mintegy 150 néptáncos és népdalénekes szórakoztatja a résztvevőket, akik emellett többek között szarvasbőgés- és vadászkutya bemutatókat, agárfutást, íjászatot és solymászatot tekinthetnek meg.

A rendezvény nemcsak a vadászok számára érdekes, hanem a látogatók is betekintést nyerhetnek a vadászati kultúrába, a vadászok életébe, és számos érdekes bemutatót láthatnak. Az esemény célja ugyanis a vadászat fontosságának és értékeinek népszerűsítése, illetve szépségeinek megismertetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .