Erdélyi gyümölcsleves (füstölt csülökkel)

Gasztronómia

Hazánkban kuriózumnak számít, hogy a gyümölcslevest hússal készítik el. Erdélyben azonban ez nem egyedi, sőt inkább ez a megszokott.

  • Hozzávalók listája (4 főre)
  • 1 kg-os füstölt csülök,
  • gyümölcsök ízlés szerint (cseresznye, meggy, áfonya, eper, körte…stb)
  • 2 tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 kávéskanál só,
  • 3 dl tej,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem zöld.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Elkészítés
A füstölt csülköt (vagy más füstölt húst) 2 liter hideg vízbe tegyük fel főni. Amikor megpuhult, az elfőtt vizet pótoljuk, beletesszük aválasztott gyümölcsöket (meggy, áfonya, körte, alma…stb) és forraljuk még 10 percet. A levest ezután behabarjuk (liszt, só, tej vagy tejföl), és tálalás előtt tojássárgájával dúsítjuk, a csülköt feldaraboljuk és forrón tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .