Három Góbé Tanya

Erdély Magyarországon

A góbé a jó észjárású székely ember megnevezése és egyben utalás a tanya megálmodóinak származására is. Eredetileg csak a család gyermekei számára keztek el befogadni különféle állatokat, majd miután szép számmal akadtak két- és nyégylábú lakók is a tanyán, felmerült az állatsimogató ötlete is. Előbb pár papagáj és ló, majd később egy tucat birka és kecske, később tehenek, emuk, szarvasok is csatlakoztak az otthonra talált állatokhoz. Így merült fel, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé teszik ezt az élményt és először állatsimogatóvá, majd komplett tanyává fejlődött a Góbé Tanya.

Azót az idő elteltével halastóval és saját színpaddal is bővült ez az igazán családias hangulató kis világ. A színpad megépülése lehetőséget adott számos program megrendezésére. 2009-től hagyományőrző rendezvényeket szerveznek, mint például íjászverseny, óvodás csoportok fogadása, és Erdélyi Ízek napja, melyen próbálják megismertetni az erdélyi kultúrát és ízvilágot az ide látogatókkal. Ez a rendezvény már négy alkalommal került megszervezésre. 2012-ben felavatásra került Réti Zoltán által faragott nagy méretű székelykapu, mely ezután a cég szimbólumává vált.

A Három Góbé tanya nyitva áll mindenki előtt, aki egy rövid sétát szeretne tenni benne. Belépődíjat nem kérnek, és az ott lakó emberek közvetlensége és vendégszeretete is kiemelkedő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .